ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام شهر هستید.رتبه کنکور و درصدهای خود در دروس مختلف را بیان کنید؟
« ممنونم. امیرحسین آلشیخ هستم. از مشهد. سال پیش به صورت آزمایشی در کنکور علوم شناختی شرکت کردم و رتبهی ۴۸ را آوردم. امسال موفق شدم رتبهی ۷ رو کسب کنم. رتبههای امسالم به این صورت هست:
زبان: ۸۲/۲۲٪
روانشناسی شناختی: ۷۰/۶۷ ٪
آمار و روش تخقیق: ۳۲٪
مبانی علوم اعصاب: ۳۷/۳۳٪
اصول علوم شناختی: ۷۰/۶۷٪»
رشته شما در مقطع لیسانس چه بوده است ؟
« من در مقطع دیپلم، کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته، معماری خوندم.»
چطور با رشته علوم شناختی آشنا شدید؟
«در ابتدای امر من به علت علاقهی شخصی دورههایی رو به صورت آنلاین از دانشگاه تورنتو و وزلین در حوزههای روانشناسی و روانشناسی اجتماعی گذروندم. و بعد علاقه مند به رشتهی روانشناسی شدم. اما بعد از طریق دوستم که خودش از طریق جناب محمد گلثومیان با علوم شناختی آشنا شده بود، به علوم شناختی توجهم جلب شد. علوم شناختی تمام چیزی بود که تمام عمرم میخواستم. ترکیبی از تمام رشتههایی که به صورت آزاد خودم برای خودم مطالعه میکردم. یک محلول جادویی از رشتههای مورد علاقم، به علاوهی چاشنی شکگرایی و علمگرایی. نتیجتن بعد از کمی رفت و برگشت، پیگیر علوم شناختی شدم.»
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
« من تقریبا یک سال و نیم هست که برای کنکور مطالعه میکنم. نیم سال اول به آشنایی کلی با خود رشته و مباحثش گذشت و از سال بعد به شیوهی کنکوری مطالعه رو شروع کردم. سخت میشه گفت که چند ساعت روزانه مطالعه میکردم. من علاوه بر مطالعهی منابع رسمی، به مطالعهی آزاد هم میپرداختم که اونها هم خیلی کمک میکردن. غیر از اون از متودهایی مثل دیدن ویدئو، استفاده از فلش کارت در راه، ساختن گرافیک و … استفاده میکردم و تقریبا بخشی از بافت زندگی روزمرم شده بود. اما مطالعه متمرکز تا قبل از کنکور حدود روزی ۱ ساعت و تا زمان کنکور حدود ۵ ساعت. هفتهی قبل از کنکور به هیچ عنوان حتی دوره هم نکردم.»
باید خوب بدونین که سلامت مغزتون لازمهی تک تک درصدهاییه که قراره بزنین. هر چی به کنکور نزدیکتر میشین، فعالیتهای سالمتون رو بیشتر کنین، جو اطراف نگیرتتون و سعی کنین وقتی سر جلسه میشینین، سرحالترین «من»ِ خودتون باشین.
از چه روش و تکنیک هایی برای مطالعه استفاده کردید؟
« فلش کارت برای بعضی مباحث میتونه مفید باشه. اما از هر چیزی موثرتر، خلاصه نویسی به صورت ساختارهای منظم درختی هست. و بعد تبدیل اون ساختارها به صورت سوال. گاهی این که از کسی بخواین که ازتون بپرسه میتونه کمک خیلی خوبی باشه. حتی بازنویسی خلاصهها مفیدتر از این هست که متن رو چند بار بخونین.»
اگر دوباره کنکور بدهید چه اشتباهاتی را تکرار نمی کنید؟
«من تلاش بسیار زیادی برای علوم اعصاب کردم. متاسفانه هنوز نمیدونم چطور باید درصدهام رو افزایش بدم.
غیر از اون فکر میکنم اگر من وقت میگذاشتم برای هر درس و تا تسلط کامل اون مبحث به سراغ مبحث بعدی نمیرفتم، احتمالن حتی درصدهای بالاتری میتونستم بدست بیارم. تسلط به بعضی مباحث مثل حافظه، ادراک، استدلال، هوش و توجه، وقت زیادی نمیبرن. اما تاثیر بسیار زیادی دارن.»
مطالعه دروس را کی به پایان رساندید؟ آیا همه دروس را تمام کردید؟
«چون وقت زیادی داشتم، تونستم همون سال اول منابع اصلی رو تموم کنم. سال دوم منابع دیگهای رو هم که توی اولویت نبودند خوندم. اما باز هم خوندن منابع اصلی خیلی مهم بودن. خوندن جزوههای مناسب هم میتونن خیلی کمک کنن، مشروط به این که اول کتابهای اصلی رو خونده باشین.»
قصد دارید پس از پایان دوره ارشد وارد چه حوزه ای شوید؟
«من علاقهی زیادی به حوزهی impulse control و ADHD دارم. پیش بینی میکنم که به دنبال اپلای کردن برای برنامهی مناسبی بگردم که بتونه در مطالعاتم در این حوزه، کمک کنه. اما ما انسانها در پیشبینی انتخابهای آیندمون چندان قوی نیستیم. برای همین بیشتر از احتمال، چیزی نمیتونم بگم.»
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
«تست زیاد بزنین. خلاصه زیاد بخونین. به یک روش مطالعه اکتفا نکنین. و کمال گرا نباشید. هیچ کسی در کنکور نه لازم داره صد بزنه، نه سابقه داره صد بزنه. سعی کنین بجای پوشش دادن همهی مباحث، اونهایی که بیشتر احتمال سوال اومدن ازشون هست رو مطالعه کنین. بعد از کنکور، هم باید این مباحث رو پوشش بدین و هم فرصت کافی دارین که پایههاتون رو قوی کنین. اما قبلش اولویت رو بذارین روی کنکور.
غیر از اون شما علوم شناختی میخواین بخونین، باید خوب بدونین که سلامت مغزتون لازمهی تک تک درصدهاییه که قراره بزنین. هر چی به کنکور نزدیکتر میشین، فعالیتهای سالمتون رو بیشتر کنین، جو اطراف نگیرتتون و سعی کنین وقتی سر جلسه میشینین، سرحالترین «من»ِ خودتون باشین.