مصاحبه با مهریار علمی

رتبه ۵ کنکور


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام شهر هستید. رتبه کنکور و درصدهای خود در دروس مختلف را بیان کنید.

با سلام. مهریار علمی هستم. از قائمشهر. رتبه 5 سهمیه و 5 کشوری.

زبان:  ۸۱/۱۱

روانشناسی شناختی :  ۷۷/۳۳

آمار و روش تحقیق: ۳۴/۶۷

علوم اعصاب:  ۸۶/۱۱

اصول علوم شناختی:  ۶۷/۴۲

 



رشته شما در مقطع لیسانس چه بوده است ؟

زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه تهران.

 



چطور با رشته علوم شناختی آشنا شدید؟

به دلیل رشته لیسانسم آشنایی خوبی با علوم اعصاب داشتم. همچنین رشته دانشگاهی مادرم زبان شناسی (با رویکرد شناختی) بوده است و برای همین همیشه با فضای کلی علوم شناختی آشنا بودم.

 



 از چه روش و تکنیک‌هایی برای مطالعه استفاده کردید؟

برای دروسی مثل روانشناسی و اصول از خلاصه نویسی استفاده کردم و برای مرور فقط از روی خلاصه هام خوندم. خلاصه هام فقط نسخه فشرده شده ی کتاب نبودند و تلاش میکردم در خلاصه هام نکات کتاب رو بصورت جدول و دسته بندی درست کنم که نظم بهتری داشته باشند و حفظ کردنشون برام راحت تر باشه. گاهی نکاتی که از منابع دیگر بهشون میرسیدم رو گوشه خلاصه هام اضافه میکردم.

نکات ترکیبی که ممکن است در کتاب های مختلف بهشون اشاره شده باشد رو در مقایسه با یکدیگر میخوندم  (برای مثال یک جزوه کوتاهی از تمام تکنیک های تصویربرداری مغز نوشته بودم که از استرنبرگ، فردنبرگ، دکترحاتمی و گایتون جمع آوریشون کرده بودم.)

 برای درس علوم اعصاب به دلیل ماهیت حفظی بودنش از فلش کارت استفاده کردم که خیلی بهم کمک کرد. همچنین از ویدیوهای آموزشی یوتیوب یا سایت آناتومی kenhub و ... کمک زیادی گرفتم.

برای درس آمار چند مجموعه ویدیو آموزشی خوب از سایت فرادرس و khan academy دیدم.

 

 من شخصا از روش های مختلف mnemonic (یادیار) خیلی خیلی زیاد استفاده میکردم که حفظ کردن مطالب رو برام ساده کرد و تقریبا برای یادآوری هر نکته ای رمزی داشتم

کلا علوم شناختی به دلیل ماهیتی که داره میتونه  به آدم دید خوبی درباره نحوه خوب مطالعه کردن بده. برای مثال این نکته درسی استرنبرگ که بازیابی مطالبی که در چند زمینه مختلف رمزگردانی شده باشند بهتر صورت میگیرد رو من شخصا حس کردم. مطالبی  را که سرچ کردم و ازشون عکس ها و فیلم های مختلف از سایت های مختلف دیدم حتی بهتر از مطالبی که چندین بار از روی خلاصه ام منفعلانه تکرارشون کرده بودم به خاطرم موندند.

 



اگر دوباره کنکور بدهید چه اشتباهاتی را تکرار نمی‌کنید؟

استمرار رو حفظ میکنم. من بسیار منقطع درس خوندم. یک هفته روزی 7 ساعت میخوندم و یک هفته اصلا نمیخوندم. خبر به تعویق افتادن زمان کنکور باعث شد که تقریبا یک ماه و نیم تمام درس خوندن رو کنار بذارم که میتونستم از اون زمان استفاده زیادی بکنم.

همچنین برای درس آمار و روش تحقیق وقت بیشتری میگذاشتم.

برای درس اعصاب تمرکز زیادی روی جزئیات داشتم(در ابتدای مطالعه ام حتی نکاتی مثل قطر سلول ها و ... رو هم حفظ میکردم! )  اما سوالات کنکور خیلی کلی تر از چیزی بودند که من فکرش رو میکردم.

برای تقویت زبان، مطالعه روانشناسی شناختی رو از روی استرنبرگ انگلیسی شروع کردم. هم وقت زیادی ازم گرفت و هم تسلط کمی بر معادل های فارسی واژه های تخصصی داشتم. البته بعد از سه چهار فصل کنار گذاشتمش و از استرنبرگ فارسی ادامه دادم .  این دوره به تقویت واژگان و درک مطلب انگلیسی ام کمک کرد اما خیلی وقت گیر بود.

 



 مطالعه دروس را کی به پایان رساندید؟ آیا همه دروس را تمام کردید؟

تا ده دقیقه قبل از شروع جلسه کنکور داشتم خلاصه هام رو مرور میکردم


گانونگ رو مطالعه نکردم (بجز 2 فصل ابتدایی آن که در مورد پتانسیل غشا، کانال های غشایی و ... است و بخش اعصاب جلد 2 گایتون آنها رو پوشش نمیداد)

آیزنک رو اصلا مطالعه نکردم.

تاگارد رو فقط 8 فصل اولش را روزنامه وار روخوانی کردم.

کتاب زبان زیر ذره بین جلد واژگان را رو فقط نیمه اولش رو مطالعه کردم.

بقیه منابع رو خواندم و تقریبا رسیدم اکثرشون رو مرور کنم تا کنکور.

 



قصد دارید پس از پایان دوره ارشد وارد چه حوزه ای شوید؟

در حال حاضر، به سه حوزه مدل سازی شناختی، زبانشناسی شناختی و شناخت اجتماعی علاقه مند هستم. از طرفی مطالعه سوگیری های شناختی همیشه برایم جذاب بوده.

باید در حین تحصیل دوره ارشد به یک تصمیم نهایی برسم.

 



به طور کلی چه توصیه‌هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟

آزمون هاي آزمايشي براي من بسيار مفيد بودند همچنين کنکورهای سال های قبل رو حتما بزنید (ترجیحا شرایط جلسه کنکور رو برای خودتون شبیه سازی کنید) و حتما بعد از آزمون تست ها رو بررسی کنید.

من در حین بررسی تست های کنکورهای سال های قبل و همچنین تست های آزمون های آزمایشی رانویه مطالب زیادی را تونستم مرور کردم.

اما این بررسی تست ها رو خیلی دیر انجام ندهید. این بررسی تست ها برای تنظیم کردن نحوه خوندن شما لازم است. که آیا منابع درستی رو میخونید؟ آیا دارید زیادی جزئی یا زیادی سطحی میخونید؟ اگر زدن این تست ها رو به یک هفته مونده به کنکور موکول کنید زیاد تاثیر مثبتی ازشون نمیگیرید.

 

استمرار در مطالعه مهمتر از  میزان مطالعه است. برای موفقیت لزوما نیاز به ساعات مطالعه بسیار بالا ندارید. اگر یک دورنمای درستی از  زمان باقی مانده تا کنکور و منابعی که لازم است تا آن زمان بخوانید داشته باشید، میتوانید با برنامه ریزی و مطالعه روزانه مستمر به هدفتون برسید.

 

چند هفته نهایی مانده به کنکور یک دوره ی طلایی است. مطالبی که در ماه آخر مرور میکنید میتواند در جلسه کنکور سرنوشت ساز باشند. مرور نهایی اهمیت بسیار زیادی دارد و حتما در برنامه ریزی خودتون زمان کافی برایش بذارید.

 



شما از كداميك از خدمات رانويه استفاده كرديد و چقدر تونسته كمكتون كنه و چقدر به بقيه پيشنهاد ميديد كه استفاده كنند:

من چند سال پیش با گروه  تلگرام آکادمی رانویه آشنا شدم که اخبار کنفرانس ها، کارگاه ها و ... رو اطلاع رسانی میکرد و از طریق همان کانال با کنکور ارشد علوم شناختی و فعالیت اصلی رانویه در زمینه این کنکور آشنا شدم. با گرفتن وقت مشاوره و مطالعه سایت با منابع اصلی کنکور آشنا شدم و شروع کردم.

من از آزمون های آزمایشی رانویه و مشاوره استفاده کردم که از هردو رضایت کامل داشتم و هردو رو به بچه ها پیشنهاد میکنم.

همونطور که بالاتر هم گفتم، آزمون های آزمایشی میتونن به تنظیم نحوه خوندن شما کمک کنه. همچنین به ارزیابی کلی که چه دروسی نقاط ضعف شمان و نیاز به تلاش بیشتر دارند و در چه دروسی خوب هستید کمک میکند. بخصوص آزمون های آزمایشی آخر که بصورت کلی برگزار میشه و تمام سرفصل های درسی رو شامل میشه.

مشاوره میتونه برای بچه ها خیلی مفید باشه. من خودم در زمینه انتخاب رشته از مشاوره رانویه استفاده کردم که بهم کمک کرد که یک دیدی از دانشگاه های مختلف و فضای کلی شون داشته باشم که بهتر انتخاب رشته کنم.

در طول سال هم اخبار کانال تلگرام و سایت رانویه رو دنبال میکردم که در جریان اخبار کنکور، تغییرات ویراست منابع، توصیه های مشاورین و ... باشم.