مصاحبه با پرنیان عباسی

رتبه ۷ کنکور


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام شهر هستید. رتبه کنکور و درصدهای خود در دروس مختلف را بیان کنید.

سلام

پرنیان عباسی هستم از اراک. رتبه ی 7 کشوری و سهمیه.

درصدهام:

زبان: 82.22

روان: 65.33

آمار و روش: 33/33

اعصاب: 75

اصول: 57.33

 



رشته شما در مقطع لیسانس چه بوده است ؟

زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه تهران

 



چطور با رشته علوم شناختی آشنا شدید؟

من کم کم به سمت علوم شناختی کشیده شدم. اول به نوروساینس علاقه مند شدم و با توجه به اینکه زیست شناسی خوندم تعدادی از بچه های دانشگاه هم به نوروساینس علاقه داشتند. با تحقیق و سرچ بیشتر و از طریق یکی از دوست هام که اتفاقا ایشون هم رتبه تک رقمی شدند با رشته علوم شناختی آشنا شدم و متوجه شدم که به جز نوروساینس به بقیه ابعاد علوم شناختی هم خیلی علاقه دارم. برای همین تصمیم گرفتم کنکورشو شرکت کنم.

 



از چه روش و تکنیک‌هایی برای مطالعه استفاده کردید؟

برای درس اصول و روان خلاصه نویسی کرده بودم و از روی اون ها می خوندم که خیلی کارم رو راحت تر کرد. زبان رو از 504 و کتاب زبان زیر ذره بین جلد واژگان استفاده کردم که البته نرسیدم کامل بخونم و حدودا 60 درس رو خوندم. برای درس اعصاب صرفا از روی گایتون خوندم چون چند بار تلاش کردم خلاصه نویسی کنم ولی انقدر نکات زیاد بود که دلم نمیومد از نکته ای بگذرم :)) ولی یه کاری که برای اعصاب کردم گوشه نویسی داخل خود کتاب بود. موقع خوندن گوشه های کتاب نکته هایی که به ذهنم می رسید رو می نوشتم که به سریع خوندنم کمک می کرد. نکته هایی مثل مقایسه سازش پذیری انواع گیرنده ها یا نکته های ترکیبی یا مشابه بین فصل های مختلف که نمی خواستم با هم قاطیشون کنم. از طرفی سوالات آزمون های آزمایشی رانویه بهم کمک می کردن هرچند وقت بفهمم تو چه مباحثی ضعف دارم و یه جورایی بعد از یه دوره بی نظمی بهم نظم می دادن.

 



اگر دوباره کنکور بدهید چه اشتباهاتی را تکرار نمی‌کنید؟

یکی از بزرگترین اشتباهاتم آمار بود؛ چون منبع دقیقی براش نداشتم و نمی دونستم از روی چی باید بخونم برای همین ازش می ترسیدم و هی به تعویق می انداختمش تا اینکه در نهایت اصلا نرسیدم بخونم. اگر برگردم عقب زودتر تکلیفمو برای آمار مشخص می کنم و آروم آروم شروع به خوندن و تست زدن می کنم.

کمتر نا امید می شم و سعی می کنم کمالگرا نباشم و تمرکزم بیشتر روی مطالب مهم باشه؛ چون اوایل که شروع به خوندن کردم خیلی برای مطالب کم اهمیت وقت می گذاشتم و بسیار عمقی مطالعه می کردم و زود هم خسته می شدم و درس رو کنار می گذاشتم ولی این اواخر سرعتم خیلی بیشتر شده بود و میتونستم مطالب بیشتر و مهم تری رو توی مدت زمان کمتر بخونم. هرچند که اون عمقی خوندن اوایل بهم کمک کرد که مدل ذهنی خوبی از مطالب بسازم و دید تحلیلی تری داشته باشم، ولی احساس می کنم اگر سرعتم بیشتر بود و کمالگراییم کمتر، برای کنکور مناسب تر بود.

و یه کم زودتر خوندن جدی برای کنکور رو شروع می کردم چون یه مقدار دیر شروع کردم و باعث شد استرس بگیرم.

 



مطالعه دروس را کی به پایان رساندید؟ آیا همه دروس را تمام کردید؟

نه درس ها رو تموم نکردم. برای درس زبان که تموم کردن زیاد معنایی نداره هر چی بیشتر بخونید بهتره. توصیه می کنم که جدا از برنامه ی درسیتون یک ساعتی از روز رو برای خوندن زبان در نظر بگیرید که عادت بشه. آمار رو که بالاتر هم گفتم که وضعیتم چطور بود. آیزنک رو هم نخوندم. تو بقیه درس ها خوب بودم. مثلا گایتون رو خوندم ولی گانونگ رو نه، یا اینکه استرنبرگ، فردنبرگ و کتاب دکتر حاتمی رو خوندم ولی فصل هایی که در ویرایش جدید فردنبرگ اضافه شد رو نخوندم.

در مورد تاگارد هم نیمه ی اول یعنی فصل های 1 تا 8 رو خوندم ولی نزدیک کنکور یک روز وقت گذاشتم و دو سه تا از فصل های 9 به بعد رو خیلی سریع به صورت روزنامه وار خوندم که اتفاقا ازشون سوال هم اومد.

 



قصد دارید پس از پایان دوره ارشد وارد چه حوزه ای شوید؟

هنوز علاقه مو پیدا نکردم. در دوره کارشناسی به واسطه ی زمینه ی زیست شناسی که داشتم فکر می کردم قطعا می خوام وارد حوزه نوروساینس و کارهای تجربی بشم ولی الان به مدلسازی شناختی و نوروساینس محاسباتی هم علاقه مندم. از طرفی به موضوعات   big picture و فلسفه ذهن هم علاقه مندم و برای همین هنوز نمیدونم دقیقا چی می خوام.

 



به طور کلی چه توصیه‌هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟

در کل توصیه ای که دارم حفظ بالانس و تعادله. من کل سال کنکور یک کلنجاری با برنامه ریزیم داشتم. یک سری روزها کاملا بی برنامه بودم و یک سری روزها برنامه ریزی های طولانی مدت، پیچیده و غیر انعطاف پذیری می کردم که اصلا عملی نبودند.

احساس می کنم داشتن یک زندگی روتین در سال کنکور به آدم کمک می کنه که نیازی نباشه که برای همه چیز برنامه ریزی کنه و صرفا یک سری کارها رو به خاطر عادت و روتین انجام بده. برای مثال داشتن روتین در ساعت خواب (مهم نیست کی می خوابید اما اون ساعت خواب رو حفظ کنید. مثلا من خودم شب ها بهتر از صبح ها درس می خونم. البته از یه هفته قبل از کنکور دیگه کم کم باید زودتر بخوابید تا بتونید 8 صبح سر حال باشید) یا داشتن روتین در تفریح و یا داشتن روتین و عادت در زمان هایی از روز که مطالعه می کنید و ... .

به نظرم کمال گرایی زیاد نمی تونه برای کنکور مفید باشه. برای مثال در نظر داشته باشید که سوالات کنکور به صورت تست های 4 گزینه ای است و نه سوالات تشریحی. در نتیجه مهم است که بتونید نکات درسی رو recognition کنید، نه recall. برای همین اگر بیش از حد عمقی بخونید فقط وقتتون تلف می شه، ولی باید یه بالانسی هم باشه. یعنی توصیه م اینه که حتما تعادلو رعایت کنید. یک ماه آخر تند خوانی بهتر از عمیق خواندن است که توی کوتاه ترین زمان بتونید بیشترین مطالب رو به خاطر بسپارید. به خصوص اگر روی اون مطلب تسلط نسبی داشته باشید.

توانایی تشخیص مطالب مهم و هوشمندانه و بهینه خوندن برای کنکور خیلی مهمه و من اواخر سال کنکور بهتر می تونستم تشخیص بدم که چه چیزهایی ارزش دوباره خوندن دارند.

نکته ی بعدی این است که یک ماه آخر میتونه نتیجه رو عوض کنه، چون به شخصه حجم مطالبی که یک ماه آخر تونستم مرور کنم یا حتی برای اولین بار بخونم واقعا تو کنکور بهم کمک کردند. برای من حتی روز قبل کنکور هم مهم بود و از چیزهایی که یک روز مونده به کنکور خونده بودم هم سوال اومد 

 



شما از كداميك از خدمات رانويه استفاده كرديد و چقدر تونسته كمكتون كنه و چقدر به بقيه پيشنهاد ميديد كه استفاده كنند:

من همون اول که با رشته علوم شناختی به واسطه یکی از دوستان آشنا شدم، در واقع از طریق رانویه بود، یعنی من علوم شناختی و رانویه رو همزمان شناختم و برای همین برام یه لینک زیادی بینشون برقراره :))

سال کنکور هم کانال رانویه توی تلگرام رو پین کرده بودم تا همیشه بتونم اگر خبری درمورد کنکور و رشته هست زود به دستم برسه و خب واقعا اطلاع رسانی خوبی دارن توی کانال

توی سایت هم زیاد میرفتم، چندین بار برای خوندن مصاحبه های تک رقمی سال های قبل رفتم که یه کم بهم کمک کنه جهت داشته باشم، برای دانلود سوالات کنکور های سال های قبل هم مراجعه می کردم، البته جز این ها تقریبا همه ی پست های سایت رو هم خوندم

از مشاوره ها هم راضی بودم و با دو تا از بچه های تک رقمی پارسال و سال قبلش تلفنی صحبت کردم که هر دو خیلی خوب بودن و خیلی کمکم کردن و سوالاتمو پاسخ دادن

من همونطور که بالاتر هم گفتم توی آزمون هایی که رانویه برگزار می کرد هم شرکت کردم که به من خیلی توی فهم نقاط ضعفم کمک می کردند و حتما به بچه ها پیشنهاد می کنم

و‌ در کل وجود چنین پایگاه کاملی که هم اطلاع رسانی خوبی داره و هم خدماتی مثل جزوه و تست و کلاس ارائه میده و هم افراد مشابه رو دور همدیگه جمع میکنه دلگرمی خوبیه.